Rabarber met krokant gebakken croissant, venkelijs en yoghurt

Rabarber met krokant gebakken croissant, venkelijs en yoghurt

Dit recept voor rabarber met krokant gebakken croissant, venkelijs, yoghurt en kaneelsuiker komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer.

Over dit recept in het boek: “Als het seizoen van de rabarber is begonnen, heeft Johan altijd veel te bieden uit de Beemster. Na de langste dag van het jaar oogsten we het niet meer; de stengel wordt vanaf dan steeds vezeliger en minder smakelijk.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Restaurant De Kas

    • Restaurant De Kas bij je thuis
    • 50 recepten waarin groente de hoofdrol speelt
    • Van een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, beroemd tot ver buiten Amsterdam
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 500 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 croissantjes
  • 2 el gesmolten boter
  • 1 citroen
  • 1 kg rabarber, draden verwijderd, in stukjes van 2 cm
  • 1 venkelknol met loof, de knol zo dun mogelijk gesneden op de mandoline
  • 250 g Griekse yoghurt
  • venkelijs of anders goede kwaliteit vanilleroomijs

Bereidingswijze

  • Doe de suiker met het kaneelstokje in een keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Dit is te veel voor dit recept; bewaar de rest van de kaneelsuiker in een afgesloten pot voor andere recepten, zoals granola.
  • Scheur de croissantjes in stukken. Bestrooi ze met de gesmolten boter en 2 el kaneelsuiker en bak ze circa 10 minuten in een oven van 160 °C, tot de croutons bruin en krokant zijn.
  • Breng in een pan 200 ml water met 150 g kaneelsuiker en het sap van 1 citroen aan de kook, voeg de rabarber toe en laat hem circa 10 minuten pruttelen, tot hij gaar en zacht is.
  • Leg de plakjes venkel in ijswater, zodat ze lekker knapperig blijven.
  • Klop de Griekse yoghurt een beetje los met een garde en schep een flinke lepel op een bord. Schep hierop een lepel rabarber en verdeel er wat van de croutons over. Eindig met een flinke lepel venkelijs en wat van de rauwe venkel met loof.
  • Bereid een vinaigrette van het kookvocht van de rabarber vermengd met een beetje olijfolie en sprenkel die erover.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Restaurant De Kas

    • Restaurant De Kas bij je thuis
    • 50 recepten waarin groente de hoofdrol speelt
    • Van een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, beroemd tot ver buiten Amsterdam
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Restaurant De Kas

  • Restaurant De Kas bij je thuis
  • 50 recepten waarin groente de hoofdrol speelt
  • Van een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, beroemd tot ver buiten Amsterdam
34,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay