Limoncello-tiramisu (Jamie Oliver)

Limoncello-tiramisu (Jamie Oliver)

  • 8
  • 45 minuten, plus koelen
  • Jamie Oliver
  • Nagerecht

Het recept voor deze limoncello-tiramisu met vanillemascarpone, gekneusde kersen en witte chocolade komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Dit is geen traditionele tiramisu, maar de laagjes lange vinger en zachte vanillemascarpone doen wel sterk denken aan het dessert dat we allemaal kennen en waar we zo dol op zijn. Door de kersen, limoncello en witte chocolade voelt het lichter aan en dwaal je in gedachten af naar lange zomerdagen aan de Amalfikust.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 200 ml limoncello
  • 4 el vloeibare honing
  • 200 g lange vingers
  • 200 ml goede espresso (koud)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g yoghurt
  • 1 tl vanillepasta
  • 250 g rijpe kersen
  • extra vergine olijfolie
  • 100 g witte chocolade (koud)

Bereidingswijze limoncello-tiramisu (Jamie Oliver)

  • Schil boven een kleine pan met een dunschiller de schil van de sinaasappels in reepjes. Knijp de citrusvruchten er vervolgens boven uit, voeg 100 ml limoncello en 2 eetlepels honing toe, en laat het mengsel op matig vuur tot een dikke siroop inkoken.
  • Bedek de bodem van een schaal van 24 cm met de lange vingers (of gebruik de cakeafsnijdsels van mijn Rumbaba uit Amalfi op blz. 352, dan heb je een mooi excuus om ze allebei te maken!). Meng de koude espresso met de overgebleven limoncello, sprenkel de helft hiervan over de lange vingers of cake en druk de boel een beetje aan zodat het mengsel goed geabsorbeerd wordt.
  • Klop de mascarpone, yoghurt, vanillepasta en de overgebleven honing door elkaar, en schep de helft van het mengsel in een egale laag in de schaal. Ontpit de kersen, scheur de vruchtjes in stukjes en strooi die over de mascarpone. Leg de rest van de lange vingers erop, besprenkel met de overgebleven koffie en dek de boel af met de overgebleven mascarpone.
  • Schep de siroop en gesuikerde schilletjes op de tiramisu en sprenkel er wat extra vergine olijfolie over. Dek de schaal af en zet hem minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast. Schaaf of rasp ten slotte de witte chocolade erover.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken