Dit recept voor granit rosé (granité) komt uit het kookboek Glacerie. van Meester Patissier Hidde de Brabander. Onmisbaar voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional die de kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen.

Over dit recept in het boek: ‘Langs de noordelijke kust van Bretagne vind je schitterende rotspartijen. De roze gloed van het gesteente in combinatie met de rauwe, zoute zee inspireerde mij tot dit ogenschijnlijk simpele recept, dat echter een complexe smaakbeleving is.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Glacerie.

    Hidde de Brabander

    • Onmisbaar voor wie de kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen
    • Alles over de historie en basis van ijs, en recepten voor meesterstukken met sorbet en sherbet, softijs, parfaits en kulfi
    • Voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 400 g water
  • 25 g rozenblaadjes
  • 5 g roze zout
  • 100 g suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm het water tot 40 °C.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de rozenblaadjes toe en laat ca. 2 uur infuseren.
  • Zeef het water, voeg het zout en de suiker toe en schenk het mengsel in een bak. Zet in de diepvries en schep de ijsmix ca. elke 30 minuten om totdat de granité bevroren is.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Glacerie.

    Hidde de Brabander

    • Onmisbaar voor wie de kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen
    • Alles over de historie en basis van ijs, en recepten voor meesterstukken met sorbet en sherbet, softijs, parfaits en kulfi
    • Voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Glacerie.

Hidde de Brabander

  • Onmisbaar voor wie de kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen
  • Alles over de historie en basis van ijs, en recepten voor meesterstukken met sorbet en sherbet, softijs, parfaits en kulfi
  • Voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional
39,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay