Het recept voor deze geplette chocoladecake komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de oven tot 180 °C. Beboter en bekleed een ronde taartvorm van 30 cm doorsnee en 7,5 cm diep met bakpapier.
  • Smelt de chocolade met de boter in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes pruttelend water (het water mag de onderkant van de kom niet raken). Haal de kom van de pan, laat de inhoud iets afkoelen en klop de eidooiers erdoor. Voeg de suiker en cacao toe en meng goed.
  • Klop in een andere kom de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Spatel ze met een derde per keer door het chocolademengsel.
  • Stort het mengsel in de beklede taartvorm. Zet die 30 minuten in de oven, of tot de taart als een soufflé is gerezen en iets is opgestijfd.
  • Haal de cake uit de oven. Leg een stuk bakpapier op de cake, zet daar een bord op – het bord moet precies in de vorm passen –, druk de cake zachtjes aan en leg nog wat gewicht op het bord. Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem daarna volledig afkoelen voor je hem serveert.
  • Wij geven er Zabaglione-ijs (zie boek) bij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

River Cafe 30

Ruth Rogers

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies