Appelcrunch van de barbecue

Appelcrunch van de barbecue

Het recept voor deze appelcrunch van de barbecue komt uit het Caravanity camping kookboek van Femke Creemers. Over dit recept in het boek: “Superlekker met een bolletje vanille-ijs, maar mocht dat op de camping niet voorhanden zijn, dan is deze appel-crunch ‘puur’ ook erg lekker.”

Ingrediënten appelcrunch van de barbecue

  • 3 appels
  • 1 el suiker
  • extra lekker: een snuf kaneel en een klein beetje citroensap
  • klontjes boter (margarine is ook prima)
  • 2 handen muesli of cruesli

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Was de appels en snijd ze in partjes. Bestrooi met suiker en als je wilt kaneel, besprenkel eventueel met citroensap.
  • Vet een vel aluminiumfolie in met het eerste klontje boter. Leg de appels erop en bedek met muesli.
  • Vouw hierna het pakketje stevig dicht. Zorg ervoor dat de randen verscheidene keren zijn omgevouwen, zodat het sap in het pakketje blijft.
  • Leg dan 15 tot 20 minuten op de barbecue. Laat het een beetje afkoelen voor je het pakketje opent.
  • Superlekker met een bolletje vanille-ijs, maar mocht dat op de camping niet voorhanden zijn, dan is deze appel-crunch ‘puur’ ook erg lekker.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 15
  • Smakelijke, maar niet al te ingewikkelde maaltijden bereiden op 1 of 2 pitjes bij de tent of caravan
  • De beste recepten & tips voor de handigste keukenattributen
  • Geen excuus meer om 's avonds iets te halen bij de plaatselijke snackbar