Dit recept voor vitello tonnato komt uit het kookboek Smokey Goodness BBQ Feast on Fire van Jord Althuizen. In het boek vind je complete bbq-menu’s voor a day to impress. Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites.

Over het recept in het boek: “Voor wie op de brunchtafel liever iets licht verteerbaars neerzet in plaats van het bombastische van de vorige bladzijde is dit een absolute go to dish. De smokey-versie van de klassieke vitello tonnato krijgt door het roken van het kalfsvlees en het grillen van de tonijn een mooi bbq-accent, maar blijft fris en licht. Kun je er mooi wat vaker van opscheppen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

    • Complete BBQ-menu’s voor a day to impress
    • Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic
    • Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 1 kalfsmuis (circa 1 kg)
  • 2 el gele mosterd
  • 8 el gehakte tijmblaadjes
  • 4 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 el steakpeper (zeer grof gemalen zwarte peper)
  • 1 el grof zeezout
  • 5 bosuien
  • 5 kleine bospenen
  • 500 g tonijnfilet, in repen van 4 x 4 cm
  • 150 ml ansjovismayonaise (zie boek)
  • 4 el kappertjes
  • 1 handje bladpeterselieblaadjes
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Verder nodig

  • BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • beuken-, eiken- of hickoryhoutchunks (blokken rookhout van circa 5 x 5 cm)
  • kwastje
  • kernthermometer
  • gietijzeren grillrooster

Bereidingswijze

  • Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt. Schik de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen.
  • Bestrijk de kalfsmuis met de gele mosterd, meng de tijmblaadjes met de knoflook, peper en het zout en bestrooi het vlees hiermee. Leg de kalfsmuis op het rooster van de BBQ en sluit de deksel. Rook de kalfsmuis 1-1,5 uur, tot hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 °C. Laat het vlees afkoelen.
  • Bouw ondertussen de BBQ om naar direct grillen met het gietijzeren grillrooster en stook hem op tot 250 °C. Gril de bosuien en bospenen rondom tot ze geroosterd en zacht zijn geworden en snijd ze in stukjes van 1,5 cm. Bestrooi de tonijnfilet met zout en peper, en gril hem rondom kort en heet; zorg dat alleen de buitenkant gaart en de binnenkant rauw blijft.
  • Snijd met een scherp mes dunne plakken van de kalfsmuis en schik ze op een schaal.
  • Snijd de tonijn in plakken van 1 cm dik en verdeel ze over het vlees. Schep de bosui en bospeen erop. Lepel de ansjovismayonaise over het geheel en werk af met de kappertjes en peterselieblaadjes. Breng op smaak met grof zeezout en een flinke draai van de pepermolen.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

    • Complete BBQ-menu’s voor a day to impress
    • Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic
    • Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

  • Complete BBQ-menu’s voor a day to impress
  • Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic
  • Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay