Dit recept voor spekplaatkoek di mama komt uit het kookboek Smokey Goodness BBQ Feast on Fire van Jord Althuizen. In het boek vind je complete bbq-menu’s voor a day to impress. Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites.
Over het recept in het boek: “‘Zal ik een spekplaatkoek maken?’ Altijd als mijn moeder dit zei, gingen de oren van mij en mijn broer de lucht in en rolden we de mouwen alvast op. Want zodra de dampende schaal op tafel werd gezet, vergaten wij alles en iedereen om ons heen en knokten we om de laatste stukken. Een family recipe dus, dat op de toevoeging van wat bieslook na (sorry, ma) intact is gebleven; oven en bakplaat verwisselden we voor bbq en skillet. De uienchutney die we nog hadden staan van een ander recept bleek een killer combo, dus die kun je er ook bij maken en eroverheen lepelen.”
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: