Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel

Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel

Dit recept voor quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over het eten van zeekraal schrijft ze in haar boek: “Zeekraal is in Nederland de bekendste zeegroente. Je kunt het bij de visboer kopen, maar ook steeds vaker bij de supermarkt. Het is te koop van half mei tot eind september. Zeekraal bevat veel calcium, magnesium, kalium en vitamine C. De smaak en structuur lijken op die van jonge spinaziestelen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! elke dag echt eten

    Anne Marie Reuzenaar

    • Alles over de zin en onzin van voedselhypes
    • Ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur, onbewerkt en in balans is
    • Zonder suiker, kunstmatige E-nummers en vrijwel koemelk- en tarwevrij
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel

  • 250 g quinoa (wit en rood)
  • 420 ml groentebouillon
  • 60 g zeekraal
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 zure granaatappel (niet te groot)
  • 4 el koudgeperste olijfolie
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 el fijngeknipte bladpeterselieblaadjes
  • 2 el fijngeknipte muntblaadjes
  • 2 el fijngeknipte basilicumblaadjes
  • 40 g rucola

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Spoel de quinoa af onder de kraan en laat in een vergiet uitlekken. Kook de quinoa in de bouillon in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Doe de quinoa over in een schaal, spreid het uit en maak los met een vork. Laat afkoelen.
  • Schenk kokend water over de zeekraal en laat 10 minuten staan. Giet af en laat in een vergiet uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Maak het bosuitje schoon en snijd in ringen. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes los.
  • Meng de quinoa met de olijfolie en de rasp en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper. Schep er de kruiden, zeekraal, bosui en rucola door. Garneer met de granaatappelpitjes en serveer direct.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! elke dag echt eten

    Anne Marie Reuzenaar

    • Alles over de zin en onzin van voedselhypes
    • Ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur, onbewerkt en in balans is
    • Zonder suiker, kunstmatige E-nummers en vrijwel koemelk- en tarwevrij
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Natuurlijk! elke dag echt eten

Anne Marie Reuzenaar

  • Alles over de zin en onzin van voedselhypes
  • Ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur, onbewerkt en in balans is
  • Zonder suiker, kunstmatige E-nummers en vrijwel koemelk- en tarwevrij
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay