Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pizza kip-pesto (Broodbuik)

Pizza kip-pesto (Broodbuik)

0 / 5. 0

Ingrediënten Pizza kip-pesto (Broodbuik)

  • Pizzabodem
  • 330 g mozzarella
  • 190 g amandelmeel
  • 30 g kikkererwtenbloem
  • 30 g gemalen blond lijnzaad
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zeezout
  • 2 eieren
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 120 ml water
  • Topping
  • 1 pizzabodem (zie recept hierboven)
  • 80 ml zelfgemaakte pesto
  • 100 g gare kip, in smalle reepjes
  • 1 geroosterde rode paprika, in smalle reepjes
  • 85 g artisjokharten op water (uit blik), afgespoeld en uitgelekt, drooggedept en in vieren gesneden
  • 90 g geitenkaas, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Voor de pizzabodem: Verwarm de oven voor op 175 °C. Draai de mozzarella in een keukenmachine op de pulseerstand korrelig fijn. Meng in een grote kom de mozzarella, het amandelmeel, de kikkererwten en lijnzaadbloem, het uien- en knoflookpoeder en het zout. Roer de eieren, de olie en het water er dan goed door. Bekleed een bakplaat met een groot vel bakpapier. Leg het deeg op het papier en een tweede vel bakpapier op het deeg. Rol het deeg ertussen uit tot een schijf met een doorsnee van 35 cm. Trek voorzichtig het bovenste vel bakpapier eraf. Vorm de rand bij met een lepel of je hand. Zet de pizzabodem 20 minuten in de oven.
  • Verwarm de oven tot 230 °C.
  • Leg de pizzabodem op een bakplaat.
  • Verdeel de pesto gelijkmatig over de bodem en schik de kip, reepjes paprika en partjes artisjok erop. Strooi dan de kaas erover.
  • Zet de pizza 10 minuten in de oven tot alle ingrediënten doorwarmd zijn en de bodem krokant is.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze pizza kip-pesto komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept schrijft hij: “Zonder het tarwemeel wordt een pizzabodem het platform voor een eindeloze reeks gezonde variaties. Dit is er een van: een verrukkelijke pizza die de volle smaak van pesto combineert met artisjok en geitenkaas.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van