Het recept voor deze banaan spek rolletjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes, en chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees.

Deze banaan spek rolletjes zijn heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker als tussendoortje. Je kunt ze in de oven, een pan of op de bbq bereiden.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten banaan spek rolletjes

  • 2 bananen, gepeld en in 5 stukken
  • 250 g doorregen spek

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol elk stukje banaan in een plakje spek, zet het spek zo nodig vast met een cocktailprikker.
  • Leg ze op een bakplaat en bak de rolletjes 20 minuten, tot het spek knapperig is. Ze kunnen ook in een pan worden gebakken, of op de barbecue geroosterd.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99
  • Gezond eten met het hele gezin: minder suiker, meer smaak, meer plezier
  • Wetenschappelijk onderbouwde adviezen voor kinderen
  • Praktische tips en meer dan 150 recepten