Viscurry en komkommersalade

Viscurry en komkommersalade

Dit recept voor viscurry en komkommersalade komt uit het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezond op gewicht met lekker eten!

    • Op een verantwoorde manier je streefgewicht behalen en behouden
    • Eiwitrijk en koolhydraatarm leefstijlprogramma, ondersteund door beweging
    • Een compleet 10-weken programma met aandacht voor voeding en beweging; inclusief handige schema’s, boodschappenlijstjes en een deel motivatiecursus
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 150 g kabeljauw of zeebaars of andere witvis
  • 1 limoentje
  • 1-2 el Thaise groene currypasta
  • ½ blikje kokosmelk (50-100 ml)
  • 50 g champignons
  • 1 el sojasaus
  • 2 lente-uitjes in smalle ringetjes
  • 1 el fijngesneden koriander (vers of diepvries)
  • 1 el fijngesneden basilicum (vers of diepvries)
  • 1 el zilvervliesrijst
  • Voor de komkommersalade
  • 1 grote komkommer
  • 1 klein uitje
  • 150 g magere yoghurt of kwark
  • peper
  • snufje zout
  • (verse) dille of munt in kleine stukjes gescheurd

Bereidingswijze

  • Schil voor de komkommersalade de komkommer en snijd hem in de lengte in lange repen (eventueel met een dunschiller). Leg de reepjes in een schaaltje en zet in de koelkast of diepvries. Hak de ui fijn en meng (eventueel in een keukenmachine) met de yoghurt, peper en snufje zout. Zet in de koelkast. Bereid ondertussen het visgerecht. Haal de komkommer uit de koelkast en giet er de yoghurtdressing over en garneer met de dille of munt.
  • Snijd voor de viscurry de vis in stukjes. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven de vis. Snijd de andere helft in plakjes. Verwarm de currypasta in een wok of hapjespan. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de plakjes limoen en champignons toe en roer de sojasaus erdoor. Laat een paar minuten zachtjes koken. Voeg de stukjes vis en lente-ui toe en laat de vis in 5-8 minuten zachtjes gaar worden. Bestrooi het gerecht met koriander en basilicum.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezond op gewicht met lekker eten!

    • Op een verantwoorde manier je streefgewicht behalen en behouden
    • Eiwitrijk en koolhydraatarm leefstijlprogramma, ondersteund door beweging
    • Een compleet 10-weken programma met aandacht voor voeding en beweging; inclusief handige schema’s, boodschappenlijstjes en een deel motivatiecursus
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Gezond op gewicht met lekker eten!

  • Op een verantwoorde manier je streefgewicht behalen en behouden
  • Eiwitrijk en koolhydraatarm leefstijlprogramma, ondersteund door beweging
  • Een compleet 10-weken programma met aandacht voor voeding en beweging; inclusief handige schema’s, boodschappenlijstjes en een deel motivatiecursus
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay