Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vegetarische poké bowl

Vegetarische poké bowl

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • 300 g sushirijst
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 avocado
  • 80 g edamameboontjes
  • 200 g radijsjes, in plakjes gesneden
  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden

Verder nodig

  • pan

Bereidingswijze

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de sojasaus in een kommetje met de sesamolie en de sesamzaadjes.
  • Snijd de avocado door de helft. Haal de pit eruit. Snijd de avocado in plakjes en schep de plakjes met een lepel uit de schil.
  • Serveer de rijst met de edamameboontjes, de radijs, de mango en de avocado. Besprenkel de poké bowl met de sojadressing.

Tip

  • Wist je dat er ook zwarte rijst bestaat? Als je die gebruikt ziet dit gerecht er heel bijzonder uit!
  • Met geraspte wortel en fijngesneden rodekool maak je er helemaal een kleurrijk feestje van!

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze vegetarische poké bowl komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken.

Over dit recept schrijft hij: ‘Dit gerecht komt uit Hawaï en wordt daar vaak met zalm of tonijn gegeten, maar je kunt het, zoals hier, ook heel makkelijk vega maken.’

Inkijkexemplaar van