Vegetarische kebab

Vegetarische kebab

  • 4
  • VOORBEREIDING 20 minuten + 8 minuten oventijd BEREIDINGSTIJD 30 minuten + 10 minuten rusttijd + 10 minuten baktijd
  • Mounir Toub
  • Hoofdgerecht

Het recept voor deze vegetarische kebab komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub. Over dit recept in het boek: “Wil je vegetarische vrienden verrassen? Dan is deze kebab absoluut een aanrader. De Parmezaanse kaas zorgt voor de zilte smaak en de binding van het gerecht.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 50 ml olijfolie
  • 250 g champignons, schoongeveegd en in vieren
  • 250 g gemengde paddenstoelen (afhankelijk van seizoen), schoongeveegd en in stukjes
  • 2 rode uien, in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 150 g paneermeel

Verder nodig

  • ovenschaaltje
  • koekenpan
  • zeef
  • keukenmachine
  • satéprikkers

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in het ovenschaaltje in circa 8 minuten goudbruin in de oven en laat ze afkoelen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de paddenstoelenmix in een bolzeef, druk het vocht er goed uit en laat in de zeef uitlekken en afkoelen. Doe de afgekoelde paddenstoelenmix met de pijnboompitten en cashewnoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de eieren en Parmezaanse kaas erdoor.
  • Doe hier net genoeg paneermeel doorheen tot het mengsel er niet meer vochtig uitziet. Laat het mengsel zeker 5 minuten staan, zodat het paneermaal het vocht kan opnemen. Als het mengsel alsnog te nat is, kun je nog wat paneermeel toevoegen.
  • Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en druk elke portie om een dikke satéprikker heen. Verwarm een koekenpan op laag vuur, giet er een scheutje olijfolie in en bak de vegetarische kebabs in circa 5 minuten om en om goudbruin.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Chef Toub: Lekker Arabisch

Mounir Toub

  • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
  • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
  • Kook elke dag gezond
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay