Tabouleh met tomaten, komkommer en granaatappel

Tabouleh met tomaten, komkommer en granaatappel

  • 4
  • VOORBEREIDING 30 minuten + 10 minuten wachten, BEREIDINGSTIJD 10 minuten
  • Mounir Toub
  • Hoofdgerecht

Het recept voor deze tabouleh komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 200 g bulgur (medium)
  • ½ granaatappel
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
  • ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
  • 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 bosje lente-uien, in schuine ringen
  • 1 komkommer, in kleine blokjes
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 8 el citroenolie

Verder nodig

  • mengkom

Bereidingswijze

  • Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.
  • Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).
  • Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.

Tip

Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie!

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Chef Toub: Lekker Arabisch

Mounir Toub

  • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
  • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
  • Kook elke dag gezond
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay