Stoofschotel met kip en couscous

Stoofschotel met kip en couscous

Het recept voor deze mediterrane stoofschotel met kip en couscous komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Deze stoofschotel bevat al het goede wat de mediterrane keuken te bieden heeft: olijfolie, groene bladgroente, tomaten (in dit geval uit blik, met meer lycopeen dan rauwe tomaten), knoflook en kip. De volkorencouscous bevat meer vezels en antioxidanten dan gewone typen; je kunt ook een andere volle graan gebruiken, zoals farro.”

Per portie: 295 calorieën, 7 g vet (2 g verzadigd vet), 65 mg cholesterol, 26 g koolhydraten, 30 g eiwit, 11 g vezels

  • Dit recept komt uit dit boek


    Frisse start

    Martha Stewart

    • Voor een kleine reboot na de feestdagen
    • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
    • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij? >

Ingrediënten stoofschotel met kip en couscous

Bereidingswijze stoofschotel met kip en couscous

  • Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog tot hoog vuur. Bestrooi de kippenborstfilets met zeezout en zwarte peper. Bak de kip, in porties, in 5 minuten rondom bruin. Schep regelmatig even door en schep dan op een bord.
  • Voeg de ui, knoflook en oregano toe en bestrooi met zout en peper. Bak dit, al roerend, 2-4 minuten mee tot de ui begint te kleuren. Voeg de tomaten toe (maak ze kleiner met de achterkant van een lepel) en laat het geheel 8-10 minuten koken totdat het is ingedikt.
  • Breng intussen het water aan de kook in een middelgrote soeppan met een mespuntje zout. Roer de couscous erdoor, doe het deksel op de pan en haal de pan van het vuur. Laat 5 minuten staan en roer los met een vork. Dek af en houd warm.
  • Voeg de kip toe met eventueel braadvocht en laat het geheel tegen de kook aan komen; dek af en laat de kip nog 2-4 minuten garen. Voeg zoveel romainessla of andijvie toe als er in de pan past. Laat al roerend slinken en voeg eventueel meer toe. Laat de sla of andijvie in 2-4 minuten garen. Serveer op de couscous.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Frisse start

    Martha Stewart

    • Voor een kleine reboot na de feestdagen
    • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
    • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Frisse start

Martha Stewart

  • Voor een kleine reboot na de feestdagen
  • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
  • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay