• 4 (of 2 volwassenen en 4 kinderen)
  • Wijnanda Hogendoorn
  • Hoofdgerecht

Het recept voor deze spinaziestamppot met rode biet komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten spinaziestamppot met rode biet

  • 1 kg aardappelen
  • 500 g spinazie
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 400 g (voorgekookte) rode biet
  • 4 (of 6) eieren
  • 1 el kokosolie
  • hennepzaad

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Stoom ongeveer 1 kilo aardappelen in 20 minuten.
  • Was en snijd 500 gram spinazie klein.
  • Hak 1 paprika, ui en 400 gram rode biet in kleine stukjes.
  • Kook 4 (of 6) eieren.
  • Stamp de aardappelen fijn met een ruime eetlepel kokosolie en schep de spinazie en fijngehakte groenten erdoorheen.
  • Serveer met gekookt ei en strooi er hennepzaad overheen.

Tip

Variatietips:

  • Rasp een komkommer grof en voeg dat aan de spinazie toe.
  • Vervang het ei door noten of geruld rundergehakt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 16.99

Dit recept komt uit dit boek

Natuurlijk lekker

Wijnanda Hogendoorn

  • Gezond eten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen
  • 200 makkelijk te bereiden recepten
  • Een gids voor gezond en lekker eten voor het hele gezin