Spicy chipotle portobello sandwich

Spicy chipotle portobello sandwich

  • 4
  • voorbereiding 10 minuten, bereiding 40 minuten
  • Jord Althuizen
  • Hoofdgerecht
  • BBQ

Dit recept voor spicy chipotle portobello sandwich komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen.

Hij schrijft erover: “Sure, het vlees wil je best een keer skippen. Zolang dat wat je eet maar mooie smaken en een goede bite heeft! En geloof mij, deze sandwich doet wat dat betreft niet onder voor zijn proteïnerijke broertjes. Rokerige paddenstoelen, licht pittige harissasaus, ziltige feta en de frisheid van citroen. Wij voegen hem bij Smokey Goodness alvast toe aan onze fiery veggies line-up en jij hebt nu een leuke vega optie voor jezelf of je vegetarische gast.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

    Jord Althuizen

    • A full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time
    • Ga mee op BBQ-avontuur naar de States: van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland
    • Big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 6 portobello’s
  • 150 g oesterzwammen
  • 3 el olijfolie
  • 4 briochebroodjes
  • 100 g feta
  • 2 el pittige harissasaus
  • zout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 6 el Ranch Dressing
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • schil van 1 citroen, fijngehakt

Verder nodig

  • BBQ met deksel voor indirect grillen
  • handje rookhoutsnippers (eiken, beuken of hickory)
  • hittebestendige kom

Bereidingswijze

  • Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt. Schraap met een lepel de lamellen voorzichtig uit de portobello’s. Smeer de portobello’s en oesterzwammen in met olijfolie. Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen, leg de portobello’s in de smoker en laat 15 minuten roken. Leg de oesterzwammen erbij en rook nog 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de briochebroodjes open en verkruimel de feta. Haal de paddenstoelen als ze zacht en gaar zijn geworden van de BBQ en trek ze in dunne reepjes. Meng ze in een hittebestendige kom met de harissasaus. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en zet nog 5 minuten in de smoker om op te warmen.
  • Verdeel de Ranch Dressing over de briochebroodjes, leg hierop de warme harissapaddenstoelen en verdeel de fetacrumble, peterselie en fijngehakte schil van de citroen over de broodjes. Maak af met een laatste draai van de zwartepepermolen.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

    Jord Althuizen

    • A full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time
    • Ga mee op BBQ-avontuur naar de States: van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland
    • Big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen

  • A full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time
  • Ga mee op BBQ-avontuur naar de States: van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland
  • Big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay