Spareribs uit de oven met ahornsiroop

Spareribs uit de oven met ahornsiroop

Spareribs uit de oven met ahornsiroop: het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Hoewel: slechts 10 minuten bereidingstijd, de rest is kook- en baktijd. Tijd om tussendoor wat klusjes te doen dus, of je met je eventuele gasten bezig te houden. Het recept voor deze zomerse spareribs komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks).

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten spareribs uit de oven

  • Voor de ribbetjes
  • 2 l perensap
  • 80 g rietsuiker
  • 250 ml wittewijnazijn
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el zout
  • 500 ml water
  • 2 kg varkensribbetjes, aan 1 stuk
  • Voor de marinade
  • 250 ml maple syrup (ahornsiroop)
  • 120 ml wittewijnazijn
  • 1 rode peper, van zaad ontdaan, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 el zout

Bereidingswijze spareribs uit de oven

  • Doe perensap, rietsuiker, azijn, rozemarijntakjes, zout en water in een ruime pan en breng aan de kook. Doe er de ribbetjes bij en laat 40 minuten zachtjes koken, totdat de ribbetjes zacht zijn.
  • Je kunt in de tussentijd de marinade maken door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen.
  • Haal de ribbetjes voorzichtig uit het kookvocht. Leg de warme ribbetjes in een ruime schaal en verdeel de marinade erover; zorg dat overal marinade zit, ook aan de onderkant. Laat minimaal een halfuur intrekken, maar hoe langer hoe beter.
  • Verwarm de oven op 220 ºC. Leg een stuk bakpapier op het ovenrooster en verdeel daar de ribbetjes over. Bak 20 minuten en smeer om de 5 minuten de ribbetjes in met de overgebleven marinade.

Tip

  • Wijntip: Bodegas Heredad de Aduna, Rioja Reserva, Le Teo 2007, Spanje
  • Muziektip: Lhasa De Sela, Small song

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vier seizoenen koken met Gartine

Gartine

  • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
  • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
  • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay