Spaghetti met tonijn, kappertjes en olijven

Spaghetti met tonijn, kappertjes en olijven

Dit recept voor deze spaghetti met tonijn, kappertjes en olijven komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder plekken in zijn voortbestaan bedreigd en dolfijnen houden zich niet in de buurt van deze vis op. Ook de albacore, de witte tonijn, in Spanje bekend als bonito del norte, kan – mits afkomstig van een duurzaam werkende visserij – een verstandige keuze zijn. De overige tonijnsoorten staan er niet geweldig voor. Zo weren de meeste supermarkten blikjes met geelvintonijn en is de beroemde blauwvintonijn zo sterk in zijn voortbestaan bedreigd, dat de tonijnliefhebber er maar beter van af kan blijven. In Nederland is de kans steeds groter dat je met skipjack of albacore naar buiten stapt, want steeds meer supermarkten weren blikjes met andere tonijnsoorten. Staat het blauwe keurmerk van de msc op het blikje, dan zit je geramd.”

Ingrediënten spaghetti met tonijn, kappertjes en olijven

  • olijfolie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 paprika’s, in stukken gesneden
  • 3 blikjes tonijn in olijfolie (uitlekgewicht 100 g per blikje), losgemaakt
  • 350 ml tomatensaus
  • 2 tl zure of zoute kappertjes (zoute kappertjes eerst ontzouten)
  • 4 el zwarte olijven, in stukjes gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • zout
  • 1 pak spaghetti
  • zwarte peper uit de molen
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verhit een scheut olijfolie in een flinke koekenpan.
  • Bak de tomatenpuree een minuut in de olie.
  • Voeg de paprika’s toe en bak op een middelhoog vuur beetgaar.
  • Voeg de tonijn toe en schep een aantal keer om.
  • Voeg de tomatensaus, de kappertjes, de olijven en het laurierblad toe. Schep een aantal keer om.
  • Laat de saus op laag vuur door en door warm worden. Schep een aantal keer om.
  • Breng een pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de spaghetti af en schep deze door de saus. Draai het vuur hoger en schep een paar keer goed om.
  • Breng de spaghetti verder op smaak met zwarte peper.
  • Dien op met geraspte Parmezaanse kaas.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 12.5

Dit recept komt uit dit boek

Vis uit blik

Bart van Olphen

  • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
  • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
  • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie