Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Roerbakschotel met kip en quinoa

Roerbakschotel met kip en quinoa

2.5 / 5. 12

Ingrediënten roerbakschotel met kip en quinoa

  • ½ el kokosolie
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • ½ rode paprika, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten, in kleine blokjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1 x 240 g kipfilet, in repen van 1 cm dikte
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 225 g voorgekookte quinoa
  • 25 g feta, verkruimeld
  • klein bosje peterselie, alleen de blaadjes, grofgehakt (naar keuze)
  • kneepje citroensap

Verder nodig

  • Wok of grote koekenpan

Bereidingswijze

  • Smelt de kokosolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de lente-ui, rode paprika en courgette toe en roerbak de groenten 2-3 minuten tot ze zacht worden.
  • Zet het vuur hoog en voeg de kip toe samen met het paprikapoeder en wat peper en zout. Bak in nog 3-4 minuten de kip net gaar. Controleer door in een van de grote stukken te snijden of het vlees door en door wit is en er geen rauwe roze stukjes meer te zien zijn.
  • Roer de quinoa erdoor en bak die circa 1 minuut mee tot hij doorgewarmd is.
  • Serveer de kip-quinoaroerbak met daarop verbrokkelde feta, eventueel gehakte peterselie en een kneepje citroensap.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze roerbakschotel met kip en quinoa komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. Bekijk hier meer recepten met quinoa.

Over dit recept schrijft hij: “Quinoa was ooit zo’n obscuur superfood, maar is nu overal te vinden – en gelukkig nu ook voorgekookt in pakjes verkrijgbaar zodat je niet 20 minuten hoeft te wachten tot hij gaar is. Door het hoge eiwitgehalte van quinoa is dit een geweldig gerecht om spiermassa op te bouwen.”

Inkijkexemplaar van