Het recept voor deze risotto op z’n Piemontees komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eten met Franciscus

    Roberto Alborghetti

    • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
    • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
    • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten risotto op z’n Piemontees

  • 1 l zelfgemaakte groentebouillon
  • 1 ui
  • klontje boter (ca. 20 gram)
  • 250 g risottorijst
  • half glas droge witte wijn
  • 4 el geraspte grana padano
  • klontje boter

Bereidingswijze risotto op z’n Piemontees

  • Breng eerst ongeveer 1 liter zelfgemaakte groentebouillon aan de kook. Schil ondertussen 1 ui en hak hem fijn. Smoor hem in een klontje boter (ca. 20 gram) in een pan. Voeg hier 250 gram risottorijst, liefst Carnaroli, aan toe en laat die ongeveer 2 minuten karamelliseren. Roer de rijst af en toe met een houten lepel om, zodat hij gelijkmatig bakt zonder aan te branden. Meng de rijst met een half glas droge witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe terwijl je de risotto voorzichtig blijft roeren. Doe er telkens een scheutje bouillon bij zodra de rijst droog komt te staan. De rijst moet altijd in een laagje bouillon blijven staan.
  • Na ongeveer een kwartiertje kun je de rijst proeven, dan moet hij precies gaar zijn. De korrels moeten vrij zacht zijn en niet te droog. Neem de pan van het vuur en breng de rijst op smaak met 4 eetlepels geraspte grana padano en een klontje boter. Goed doorroeren. Laat de risotto een paar minuten rusten en serveer terwijl hij nog goed warm is.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eten met Franciscus

    Roberto Alborghetti

    • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
    • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
    • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Eten met Franciscus

Roberto Alborghetti

  • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
  • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
  • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay