Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Rijst met kousenband en kip

Rijst met kousenband en kip

5 / 5. 2

Ingrediënten rijst met kousenband en kip

  • 300 g pandanrijst
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g kipfilet, liefst biologisch
  • 500 g kousenband, in kleine stukjes
  • 4 el zoute ketjap
  • zwarte peper
  • olie om in te bakken

Verder nodig

  • pan
  • koekenpan

Bereidingswijze rijst met kousenband en kip

  • Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een beetje olie in een wokpan. Bak hierin de knoflook en de ui tot ze goed beginnen te geuren.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Vergeet niet de snijplank hierna goed schoon te maken met koud water, voor je er iets anders op gaat snijden.
  • Doe de stukjes kipfilet bij de ui en knoflook in de wokpan. Wok ze 5 minuten op hoog vuur, tot ze aan alle kanten bruin zijn en bijna helemaal gaar vanbinnen
  • Doe de kousenband, ketjap en wat peper erbij in de pan. Ga door met wokken tot de kousenband en de kip gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Snijd een stukje kip door door om te controleren: de kip moet helemaal wit zijn aan de binnenkant.
  • Serveer de kip en kousenband met de rijst.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze rijst met kousenband en kip komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Dit gerecht kan ik elke dag wel eten. Hij staat eigenlijk bij elk familiefeestje wel op het menu.”

Inkijkexemplaar van