Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Ratatouille met gerookte paling

Ratatouille met gerookte paling

5 / 5. 2

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie, om in te bakken
  • 1 aubergine, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 courgettes, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm
  • 8 takjes koriander, stelen en blaadjes gewassen, gedroogd en gehakt, plus extra om mee te garneren
  • 2 gerookte-palingfilets, schoongemaakt en in stukjes
  • 2 el ras el hanout
  • 1 el harissa
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)

Verder nodig

  • grote pan met dikke bodem en deksel

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
  • Bak de aubergine, ui en knoflook in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
  • Voeg de courgette toe en bak het geheel 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg nu de koriander, paling, ras el hanout en harissa toe. Meng alles voorzichtig.
  • Blus af met de tomatenblokjes. Leg het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 4 minuten stoven. Garneer met wat extra korianderblaadjes.

Tip

Ken je de film Ratatouille? Een must-see als je het mij vraagt. Heb je meer tijd, maak dit gerecht dan zoals ze het in de film doen…

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Dit recept voor ratatouille met gerookte paling komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft!

Over dit recept schrijft Mounir: ‘Aubergine is een heerlijke groente, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Heb je de bereidingswijze eenmaal in de vingers, dan kun je er waanzinnige gerechten mee maken. Zoals hier: met tien ingrediënten zet je een fantastisch gerecht op tafel.’

Inkijkexemplaar van



Chef Toub: Snel Arabisch

Mounir Toub

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Ook op de drukste dagen van de week genieten van al het lekkers uit de Arabische keuken
  • Recepten voor snelle versies van Arabische favorieten
  • Max 30 minuten, max smaak
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔