Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Raapstelen stamppot

Raapstelen stamppot

5 / 5. 2

Ingrediënten

  • 480 g geschilde aardappels
  • 300 g gewassen raapstelen waarvan de worteltjes afgesneden zijn
  • 20 g boter
  • 1 dl melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in gaar 25 minuten gaar
  • Giet af en pureer fijn
  • Meng de puree met de boter en de melk
  • Snij de raapsteeltjes in reepjes van 1 cm
  • Roer de raapsteeltjes onder de puree
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • OPDIENEN | Serveer met verse worst en jus. Schep de stamppot op een bord, maak een kuiltje in de stamppot, giet er de jus in, leg er de worst op.

Tip

Variaties per seizoen; vervang de groenten per maand door:

  • In januari: postelein
  • In februari: gekookte rode bietjes
  • In maart: spinazie
  • In april: andijvie
  • In mei: fijn gesneden witte asperges
  • In juni: waterkers
  • In juli: Chinese kool
  • In augustus: bleekselderij
  • In september: courgette
  • In oktober: gestoofde groene kool
  • In november: witlof
  • In december: paksoy

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij?

Het recept voor deze raapstelen stamppot komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Inkijkexemplaar van