Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Portobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger

Portobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger

2 / 5. 1

Ingrediënten

  • 4 portobello-paddenstoelen
  • 10 g ongekookte quinoa
  • 120 g kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 30 g havermout
  • 1 kleine gekookte rode biet
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zeezout
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 kropsla
  • 4 el hummus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en draai het steeltje eruit.
  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Pureer de quinoa, kikkererwten, havermout, biet, chilipoeder, oregano en portobellosteeltjes in een keukenmachine tot een grof mengsel. Vorm twee burgers van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de burgers in circa 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn.
  • Verhit een grillpan goed heet en gril de portobello’s in circa 4 minuten gaar. Keer ze halverwege. Haal ze uit de pan en laat iets afkoelen.
  • Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
  • Beleg een portobello met een paar blaadjes sla en een quinoaburger en bestrijk deze met hummus. Leg de tomaat en ui erop. Dek af met een andere portobello. Herhaal voor de andere burger.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze portobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger komt uit het boek Killerbody Lifestyle van fit queen Fajah Lourens.

Inkijkexemplaar van



Killerbody Lifestyle

Fajah Lourens

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Hoe behoud je je killerbody en blijf je slank & fit?
  • Vol oefeningen en voedingsschema’s, en met aandacht voor de mentale kant van het afvallen
  • Met veel nieuwe info over mindset en vega(n) eetplan
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔