Pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella

Pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella

Het recept voor deze pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella komt uit het Caravanity camping kookboek van Femke Creemers.

Over dit recept in het boek: “Deze vakantie maak je je pizza vanaf de barbecue. Eerlijk is eerlijk, je moet er een beetje handig in worden, want als je niet oplet, verbrandt je pizza. Toch is het met de juiste tips en wat extra deeg of pizzabodem, meer dan de moeite waard om uit te proberen.

1. Kies je bodem

  • kant-en-klare bodem die je alleen nog maar hoeft te beleggen;
  • koelvers pizzadeeg;
  • zelf pizzadeeg maken (gebruik een wijnfles als deegroller).

2. Barbecue of skottelbraai

  • Een skottelbraai heeft een goede bakplaat, waar je de pizza prima op klaar kunt maken. Laat de plaat warm worden op middelhoog vuur, leg de pizza erop en bak de pizza af op laag vuur in 6 tot 10 minuten. Houd de onderkant van de pizza altijd goed in de gaten. Haal desnoods even van de plaat af als het te snel gaat.
  • Op een barbecue maak je heerlijke pizza’s, maar de temperatuur is minder goed te regelen als je met kolen werkt. De temperatuur is in het begin veel te hoog voor het maken van pizza’s, werk daarom alleen met gloeiende kolen. Je kunt een kleine pizzasteen of bakplaat kopen voor je barbecue. Dan komt de pizza niet direct in contact met het vuur. Bestuif de steen wel met een beetje bloem voor je de pizza op de steen legt.

3. Beleg met dat wat jij lekker vindt

Uiteraard hebben we een paar recepten om je te inspireren, zodat je niet blijft terugvallen op de diepvries- of koelverse pizza.”

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella

Bereidingswijze

  • Smeer de tomatensaus over het deeg uit en bestrooi met de fijngehakte ui. Leg de pizza op de barbecue, tot de pizzabodem warm is (2 tot 3 minuten).
  • Haal de pizza van de barbecue af en beleg met spinazie, plakjes avocado en tot slot de mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Leg de pizza nog eens 2 tot 3 minuten op de barbecue en bak de pizza af tot de kaas zo goed als gesmolten is.
  • Haal van de barbecue af en druppel olijfolie over de pizza en voeg peper en zout naar smaak toe.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 15
  • Smakelijke, maar niet al te ingewikkelde maaltijden bereiden op 1 of 2 pitjes bij de tent of caravan
  • De beste recepten & tips voor de handigste keukenattributen
  • Geen excuus meer om 's avonds iets te halen bij de plaatselijke snackbar