Pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes

Pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes

Het recept voor deze pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes

  • 16 g verkruimeld biergist
  • 250 ml warm water
  • 1 tl suiker
  • 4 el olijfolie
  • 500 g gezeefde bloem type ‘00’ + extra om te bestrooien
  • 200 g tomatensaus
  • 300 g in stukjes gescheurde buffelmozzarella
  • 250 g gehalveerde gele tomaatjes
  • gedroogde oregano
  • scheutje olijfolie
  • een paar blaadjes basilicum

Bereidingswijze pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes

  • Los 16 gram verkruimeld biergist op in 250 milliliter warm water. Voeg 1 theelepel suiker en 4 eetlepels olijfolie toe, roer goed met een houten lepel en laat het mengsel een paar minuten rusten. Schep intussen een berg 500 gram gezeefde bloem type ‘00’ op een werkblad en maak een gat in het midden. Doe hier het gistmengsel in en voeg 2 theelepels zout toe. Kneed de ingrediënten eerst met een vork en vervolgens met je handen tot een gladde, elastische bal.
  • Verdeel het deeg in 4 delen, bestrooi ze met bloem en laat ze onder een doek rijzen totdat het volume verdubbelt (ongeveer 2 uur). Verdeel het deeg over 4 goed ingevette bakplaten met een diameter van 22 cm.
  • Verdeel 200 gram tomatensaus over de pizzabodems, beleg ze met 300 gram in stukjes gescheurde buffelmozzarella en 250 gram gehalveerde gele tomaatjes (al op smaak gebracht met olijfolie en zout). Strooi er wat gedroogde oregano overheen en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bak ze ongeveer 15 minuten in een oven op 200 °C.
  • Haal de pizza’s uit de oven en decoreer ze met een paar blaadjes basilicum. Serveer de heerlijk geurende pizza’s direct.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20

Dit recept komt uit dit boek

Eten met Franciscus

Roberto Alborghetti

  • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
  • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
  • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie