Pijlinktvis met puntpaprika’s

Pijlinktvis met puntpaprika’s

Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten pijlinktvis

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 puntpaprika’s
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine venkel
  • 1 kleine courgette
  • 600 g pijlinktvissen (of uit de diepvries, ontdooid)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (68 g)
  • 250 ml witte wijn
  • 2 el vers citroensap
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • flinke hand bladpeterselie

Bereidingswijze pijlinktvis

  • Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in ringen en snipper de knoflook. Was de puntpaprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in flinke stukken. Was de bleekselderij en snijd in stukjes. Maak de venkel schoon en snijd in blokjes. Was de courgette en snijd in blokjes. Snijd de pijlinktvis in ringen.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de pijlinktvissen toe en bak kort even aan. Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe. Roer door. Schenk de witte wijn erbij en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg citroensap, blaadjes tijm en rozemarijn toe. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  • Voeg de paprika, bleekselderij en venkel toe en laat 15 minuten zachtjes stoven. Stoof de laatste 5 minuten de courgette mee. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Verwijder het takje rozemarijn. Knip de blaadjes bladpeterselie fijn en garneer het gerecht ermee.

Tip

Lekker met volkoren(spelt)pasta én een groene salade.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

Anne Marie Reuzenaar

  • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
  • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
  • Meer dan 120 heerlijke recepten
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay