Pesto spaghetti met gestoomde vis en citroen van Jamie Oliver

Pesto spaghetti met gestoomde vis en citroen van Jamie Oliver

Het recept voor deze pesto spaghetti met gestoomde vis en citroen komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver.

Ingrediënten

  • Vis
  • 200 g grote sint-jakobsschelpen
  • 400 g witvisfilets, geschubd en zonder graten
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • ½ gedroogde rode Spaanse peper
  • Pasta
  • 320 g spaghetti
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g purple sprouting-broccoli of bimi
  • Pesto
  • 75 g geblancheerde amandelen
  • 1 grote bos verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 2 el extra vierge-olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Ingrediënten bij de hand • Waterkoker klaar • Wok of grote pan, op matig vuur • Grote pan met deksel, op matig vuur • Keukenmachine (met standaardmes) • Twee bamboestoommanden van 25 cm
  • Kerf de sint-jakobsschelpen aan een kant kruislings diep in
  • Giet 2,5 cm kokend water in de wok of grote pan
  • Giet de rest van het water in de andere pan, doe er de spaghetti en een snufje zout bij en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Doe de amandelen met het grootste deel van de blaadjes basilicum in de keukenmachine en knijp er met een knoflookpers de ongepelde teen knoflook boven uit
  • Doe er de extra vierge-olijfolie en het sap van ½ citroen bij, hak alles tot een gladde pesto, voeg naar smaak peper en zout toe en proef of de smaken goed in balans zijn – het moet helder en fris zijn
  • Leg de boontjes naast elkaar op een rij, snijd er de steeltjes af en doe ze bij de spaghetti in de pan
  • Zet een van de stoommanden met de schoongemaakte broccoli in de wok en zet de tweede mand erbovenop
  • Wrijf de vis en de sint-jakobsschelpen in met een snufje peper en zout en leg ze in de tweede mand
  • Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over, rasp er de schil van de citroen boven, knijp er de helft van de citroen boven uit, verkruimel er de Spaanse peper boven, leg de deksel op de stoommand en laat de vis en de broccoli gaarstomen
  • Giet de pasta en de boontjes af, houd een kopje van het kookvocht apart en doe ze terug in de pan
  • Schep er de pesto uit de keukenmachine bij, hussel alles goed door elkaar en doe er scheutjes van het kookvocht bij tot het fluweelzacht is
  • Knijp er naar smaak citroensap bij en doe de pasta met de broccoli in een serveerkom
  • Strooi er de rest van de blaadjes basilicum over en zet de pasta en de mand met gestoomde vis op tafel

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

Jamie in 15 minuten

Jamie Oliver

  • Meer dan 60 recepten
  • Heerlijke hoofdgerechten in slechts een kwartier op tafel
  • Superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid