Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Perzische gevulde vis uit de oven

Perzische gevulde vis uit de oven

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 3 el tamarindepasta
  • 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 1 grote hand koriander, grof gehakt
  • 1 grote hand bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 grote hand dragon, zeer grof gehakt
  • 1 hele vis (zalm, forel, geelstaart, etc.), ca. 1 kg als filet, zonder schubben en graten
  • 2 limoenen, in kwarten
  • zout
  • zwarte peper
  • extra olijfolie, voor het bakken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °c en vet een bakplaat in met een beetje olijfolie.
  • Meng in een kom de olie met de ui, de tamarinde, de knoflook en de kruiden.
  • Leg vijf stukjes keukentouw van 25 cm per stuk op de bakplaat. Leg 1 visfilet, velzijde omlaag, over de touwtjes.
  • Druk het kruidenmengsel met je handen op de filet en leg de andere filet er met de velzijde omhoog op.
  • Wikkel de touwtjes rond de twee filets en en bind ze strak samen.
  • Verwarm in een grote koekenpan nog 3 eetlepels olijfolie op zeer hoog vuur. Laat de vis voorzichtig in de pan zakken en bak ze aan elke kant in 5 minuten knapperig.
  • Leg de vis met twee spatels op de bakplaat, of laat ze daar gewoon vanuit de pan op glijden. Zet de vis 10 minuten in de oven.
  • Snijd de gare vis met een scherp mes in porties en serveer deze.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze Perzische gevulde vis uit de oven komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.

Inkijkexemplaar van