Panissarijst met gerookte pancetta (Jamie Oliver)

Panissarijst met gerookte pancetta (Jamie Oliver)

Het recept voor deze panissarijst met gerookte pancetta, gedroogde vleeswaren, borlottibonen, tomaat en rode wijn komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Panissa is het slonzige, maar ongelooflijk lekkere neefje van risotto. Rosa, van wie ik het recept leerde, legde uit dat het grootste verschil is dat er in panissa simpelweg meer zit, waardoor het als hoofdgerecht wordt gezien. Je weet dat het klaar is wanneer je lepel er rechtop in blijft staan – hoe cool is dat!”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 50 g gerookte pancetta (aan een stuk)
  • 50 g salami
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 l vleesbouillon van goede kwaliteit
  • 1 bos verse rozemarijn (30 g)
  • 300 g arborio-risottorijst
  • 250 ml Barbera d’Asti (rode wijn)
  • 1 blik pruimtomaten van goede kwaliteit (400 g)
  • 1 blik van 400 g borlottibonen
  • 4 takjes bladpeterselie

Bereidingswijze panissarijst met gerookte pancetta (Jamie Oliver)

  • Snijd de pancetta en salami in blokjes van 1 cm en bak ze in een koude braadpan op matig hoog vuur onder regelmatig roeren. Pel intussen de uien, maak de bleekselderij schoon en snijd beide in blokjes van 1 cm. Voeg ze al roerend toe aan de uitgebakken blokjes vlees en bak het geheel 10 minuten onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn. Breng in een andere pan de bouillon met de takjes rozemarijn aan de kook.
  • Roer de rijst door de groenten en rooster het 2 minuten, giet de wijn erbij en laat het vocht volledig inkoken. Knijp eerst de tomaten fijn boven de pan en voeg vervolgens rustig soeplepels bouillon toe, terwijl je tussendoor telkens wacht tot de rijst alles opgenomen heeft. Houd de boel goed in de gaten en ga zo 20 minuten al roerend door, tot de rijst gaar is maar de korrels nog wel vorm hebben. Laat de bonen uitlekken en roer ze met de laatste lepel bouillon door de rijst. Wanneer je lepel rechtop in de rijst blijft staan, is deze klaar. Proef een hapje en voeg naar smaak zwarte peper toe. Hak de blaadjes peterselie fijn, roer ze door de panissa en ga aan tafel.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay