Macaroni met kaas en broccoli

Macaroni met kaas en broccoli

Het recept voor deze macaroni met kaas en broccoli, Ninja Turtle-pasta, komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft ze: “Als je kids te spelen en te eten krijgt, dan wil je dat het eten ook gezellig is. Zonder zeuren en morren, maar wel zo dat ze hun groente binnenkrijgen. De Ninja Turtle-pasta is hieruit geboren. Het is een mac ’n cheese met broccoli erdoorheen geraspt. Op het laatst zet ik er dan wat Ninja Turtles in en de bordjes zijn in een mum van tijd leeg. Maar ook zonder die poppetjes is het een succesnummer.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Lekker Miljuschka

    Miljuschka Witzenhausen

    • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
    • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
    • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 400 g macaroni
  • 4 el boter
  • 4 el bloem
  • 600 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 150 g cheddar, geraspt
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el mosterd
  • 1 tl truffeltapenade (optioneel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de broccoliroosjes 3 minuten in ruim water met zout. Giet het kookvocht af, spoel de roosjes koud en hak ze fijn.
  • Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht voor later
  • Smelt intussen de boter in een grote, ovenvaste pan. Doe de bloem erbij en bak deze een minuut of drie mee. Giet de melk beetje voor beetje bij de bloem. Wacht elke keer totdat de melk is opgenomen voordat je er meer melk bij giet. Ga zo door tot je een gladde bechamelsaus hebt
  • Klop het ei en de dooier los. Giet er een beetje bechamelsaus bij, klop weer los en giet het terug bij de saus in de pan. Voeg de kaas, de broccoli, de mosterd, eventueel de truffeltapenade, zout en peper toe en roer tot alle kaas is opgenomen en gesmolten. Schep als laatste de pasta door de saus.
  • Schep alles in de ovenschaal. Zet die in het midden van de oven en bak circa 20 minuten tot er een mooi bruin korstje op zit. Ninja Turtles erop en klaar!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Lekker Miljuschka

    Miljuschka Witzenhausen

    • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
    • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
    • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Lekker Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen

  • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
  • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
  • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay