Klassieke spaghetti carbonara

Klassieke spaghetti carbonara

Het recept voor deze klassieke spaghetti carbonara komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het pastaboek

    Gennaro Contaldo

    • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
    • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
    • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten klassieke spaghetti carbonara

Bereidingswijze

  • Doe de eidooiers in een kom, rasp er de parmezaan bij, voeg een snufje peper toe en kluts ze met een vork door elkaar. Snijd eventuele harde stukjes zwoerd van de pancetta, houd ze apart en snijd het vlees in stukjes.
  • Kook de spaghetti al dente in een grote pan gezouten kokend water. Gebruik het zwoerd om een middelgrote koekenpan op matig hoog vuur in te vetten (dat geeft extra smaak, maar je kunt ook een theelepel olie gebruiken). Plet de teen knoflook met de palm van je hand, gooi hem in de pan en laat hem een minuut bakken om het vet smaak te geven. Roer er de stukjes pancetta door en bak ze 4 minuten, of tot ze krokant worden.
  • Vis de teen knoflook uit de pan. Giet de spaghetti af en houd een kopje van het kookwater apart. Hussel de pasta door de pancetta om de zalige smaak op te nemen, en zet de pan van het vuur. Giet er een scheutje kookwater bij, hussel de boel nogmaals door elkaar, voeg peper naar smaak toe en giet er het eimengsel bij – de warmte van de pan is precies voldoende om het ei zachtjes te garen in plaats van te bakken. Hussel alles door elkaar en voeg zo nodig nog een scheutje kookwater toe om de carbonara heerlijk smeuïg te maken. Serveer met wat extra geraspte parmezaan en een snufje zwarte peper uit de molen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het pastaboek

    Gennaro Contaldo

    • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
    • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
    • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het pastaboek

Gennaro Contaldo

  • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
  • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
  • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week
9,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay