Het recept voor dit kipstoofpotje komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten kipstoofpotje

  • 200 g kippendij, in blokjes van 2 cm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl ras-el-hanout-specerijen
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 bouillonblokje (liefst biologisch)
  • 60 g zoete aardappels, geschild
  • 4 gedroogde pruimen
  • 1 tl gemalen kaneel

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kippendij aan beide kanten met zout en peper. Wrijf in met paprikapoeder en ras el hanout.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan, bak de kipblokjes goudbruin aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
  • Schenk na 10 minuten 500 ml water op het geheel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de bouillon aan de kook, stoof de kip op laag vuur gaar.
  • Snijd de zoete aardappels in blokjes net zo groot als de kipblokjes. Voeg na 10 minuten samen met de pruimen en kaneel toe aan de kip. Stoof nog circa 25 minuten tot de zoete aardappels zacht zijn.

Tip

VEGETARISCHE TIP Kies tofu of tempeh in plaats van kip.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20
  • Na je zwangerschap weer helemaal in shape
  • Tips voor de tijd tijdens en ná de zwangerschap
  • Met trainings- en voedingsschema’s, lekkere recepten voor het hele gezin en gezonde opvoedtips voor kinderen