Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kipcurry met pompoen

Kipcurry met pompoen

5 / 5. 1

Ingrediënten kipcurrie met pompoen

Bereidingswijze kipcurrie met pompoen

  • Lepel de pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe deze in een pan met water en breng dit aan de kook.
  • Haal de sperziebonen af en doe ze bij de pompoen zodra die twee minuten heeft gekookt en laat de pompoen en de sperziebonen nog vijf minuten samen koken totdat ze beide gaar zijn.
  • Snijd intussen de rode ui doormidden en dan in halve ringen en de kipfilet in blokjes. Fruit de ui twee minuten in de roomboter, voeg de kipblokjes toe en bak deze twee minuten mee.
  • Voeg nu de currypasta toe en bak hem een minuut mee.
  • Doe de kokosmelk erbij en laat de curry vijf minuten zachtjes koken.
  • Schil intussen de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelstukken in blokjes.
  • Giet de groenten af en doe ze samen met de appelstukjes, de cashewnoten en het zout bij de curry en laat die nog twee minuten zachtjes koken.

Tip

Proef eerst of de kipcurry niet al zout genoeg is, voordat je het zout toevoegt.

Het recept voor deze kipcurry met pompoen komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast de pompoen zitten er onder andere ook sperziebonen en rode ui in; lekker veel groenten dus.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Gezond leven doe je zo!

Jennifer en Sven

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
  • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
  • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔