Kipcurrie met pompoen

Kipcurrie met pompoen

Het recept voor deze kipcurrie met pompoen komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast de pompoen zitten er onder andere ook sperziebonen en rode ui in; lekker veel groenten dus.

Ingrediënten kipcurrie met pompoen

Bereidingswijze kipcurrie met pompoen

  • Lepel de pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe deze in een pan met water en breng dit aan de kook.
  • Haal de sperziebonen af en doe ze bij de pompoen zodra die twee minuten heeft gekookt en laat de pompoen en de sperziebonen nog vijf minuten samen koken totdat ze beide gaar zijn.
  • Snijd intussen de rode ui doormidden en dan in halve ringen en de kipfilet in blokjes. Fruit de ui twee minuten in de roomboter, voeg de kipblokjes toe en bak deze twee minuten mee.
  • Voeg nu de currypasta toe en bak hem een minuut mee.
  • Doe de kokosmelk erbij en laat de curry vijf minuten zachtjes koken.
  • Schil intussen de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelstukken in blokjes.
  • Giet de groenten af en doe ze samen met de appelstukjes, de cashewnoten en het zout bij de curry en laat die nog twee minuten zachtjes koken.

Tip

Proef eerst of de kipcurrie niet al zout genoeg is, voordat je het zout toevoegt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Gezond leven doe je zo!

Jennifer en Sven

  • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
  • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
  • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn