Kip pot pie met kalfsgehaktballetjes (Jamie Oliver)

Kip pot pie met kalfsgehaktballetjes (Jamie Oliver)

Het recept voor deze kip pot pie met kalfsgehaktballetjes komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver.

Bij het recept in het boek: “Deze eenvoudig klaar te maken populaire kippastei zit sowieso al barstensvol zalige smaken, maar ik geef hem een extra dimensie met een plukje verse salie en kalfsgehaktballetjes, net zoals Lindsay’s oma altijd deed. Deze pastei is echt iets heel bijzonders – je moet hem absoluut proberen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie's Food Fight Club weekend kookboek

    Jamie Oliver

    • Lekker uitpakken voor familie en vrienden!
    • De allerbeste recepten uit de populaire 24Kitchen-serie Jamie & Jimmy’s Food Fight Club
    • Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine tot showstoppers als Party-time Mexicaanse taco's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 kleine aardappeltjes
  • 2 middelgrote preien
  • olijfolie
  • 300 g kippendijen, zonder vel en bot
  • 300 g kipfilet
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 klont boter
  • 50 g bloem
  • 700 ml kippenbouillon van goede kwaliteit
  • 2 tl Engelse mosterd
  • 1 volle el crème fraîche
  • ½ bos verse, harde kruiden (15 g), zoals tijm, laurier, rozemarijn
  • witte peper
  • 3 takjes verse salie
  • 300 g kalfsgehakt (20% vet)
  • 1 groot ei
  • DEEG
  • 300 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 100 g geraspt niervet
  • 100 g boter (koud)

Bereidingswijze

  • Verhit de oven tot 180 ºC/gasovenstand 4. Pel de uien, schil de wortels en snijd ze in grove stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Maak de preien schoon, snijd ze doormidden, was ze en snijd ze in dunne ringen. Zet een grote pan met 1 eetlepel olie op matig vuur. Snijd de kip in stukjes van 3 cm, hak het spek grof en doe ze beide in de pan. Blijf een paar minuten regelmatig roeren, of tot ze licht goudbruin zijn. Voeg de ui, wortel, aardappel en prei toe en blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze zacht zijn. Doe de boter erbij en roer de bloem erdoor. Giet al roerend, eerst geleidelijk aan, de bouillon in de pan en doe daarna de mosterd en crème fraîche erbij. Bind de harde kruiden met een touwtje bij elkaar, leg het bouquet garni in de pan, blijf nog 10 minuten regelmatig roeren en voeg naar smaak witte peper toe.
  • Doe de bloem voor het deeg intussen met een flinke snuf zeezout en het niervet in een kom, snijd de boter in blokjes en wrijf het vet en de bloem tussen duim en wijsvinger door elkaar tot het mengsel de textuur van grof broodkruim heeft. Roer er langzaam 100 ml ijskoud water door en breng het deeg met je handen bij elkaar, zonder het te veel te kneden. Wikkel het in plasticfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast terwijl je de gehaktballen maakt. Pluk en hak de salie fijn, strooi er een snufje peper en zout op en kneed de blaadjes met je handen door het gehakt. Draai er balletjes van 3 cm van, leg ze zachtjes in een grote pan met ½ eetlepel olie op matig vuur en blijf ze 10 minuten af toe omschudden, of tot ze rondom goudbruin zijn.
  • Schep de pasteivulling in een grote ovale schaal (25 x 30 cm) en gooi het bouquet garni weg. Laat afkoelen en leg de gehaktballetjes erin. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot het iets groter is dan de schaal. Kwast de rand van de schaal in met losgeklopt ei, leg het deeg er voorzichtig op en snijd de overhangende randjes af. Knijp de rand zorgvuldig dicht en maak een klein sneetje in het midden om de stoom te laten ontsnappen. Gebruik de afgesneden randjes als je wilt om de pastei te versieren. Kwast de bovenkant in met ei en zet de schaal ongeveer 50 minuten in de oven, of tot de pastei goudbruin en goed heet is. Laat hem voor het serveren 10 minuten staan. Erg lekker met gestoomde seizoensgroenten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie's Food Fight Club weekend kookboek

    Jamie Oliver

    • Lekker uitpakken voor familie en vrienden!
    • De allerbeste recepten uit de populaire 24Kitchen-serie Jamie & Jimmy’s Food Fight Club
    • Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine tot showstoppers als Party-time Mexicaanse taco's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Jamie's Food Fight Club weekend kookboek

Jamie Oliver

  • Lekker uitpakken voor familie en vrienden!
  • De allerbeste recepten uit de populaire 24Kitchen-serie Jamie & Jimmy’s Food Fight Club
  • Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine tot showstoppers als Party-time Mexicaanse taco's
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay