Dit recept voor kip op bierblik komt uit Het BBQ Street Basisboek van BBQSTREET, het BBQ-programma dat te zien is bij 24Kitchen. In dit boek vind je niet alleen alle info die je nodig hebt – zoals welke soorten BBQ’s er zijn, kolen vs. gas, rooksoorten, hot & quick of low & slow – maar vooral de lekkerste, meest toegankelijke recepten uit het afgelopen en komende seizoen. Voor beginners en gevorderden, en met meerdere recepten van je favoriete grillmasters Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem. Dit recept is van Harm Jan Bloem.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het BBQ Street Basisboek

    • Gezellig samen buiten op vuur koken
    • Alle info die je nodig hebt en de lekkerste, meest toegankelijke recepten
    • Van de grillmasters van 24Kitchens bbq-programma BBQSTREET: Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 1 blikje bier zonder conserveringsmiddel
  • 6 teentjes knoflook
  • 1½ tl sambal oelek
  • 2½ tl fijngehakte verse tijm
  • 2½ tl fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 hele kip (ca . 1 kg)
  • 200 ml olijfolie
  • 1 el spekkruiden
  • appelsap
  • zeezout

Verder nodig

  • houtskool- of gas-BBQ met deksel en schoorsteen
  • rookchunks (eikenhout)
  • sprayfles

Bereidingswijze

  • Steek de BBQ aan en verhit hem tot 100 °C. Veeg de kolen naar de rand van de BBQ en zet een aluminium bakje met water in het midden tussen de kolen.
  • Schenk de helft uit het blikje bier. Pel twee teentjes knoflook en hak ze grof. Voeg aan het resterende bier in het blikje de grofgehakte knoflook, 1 theelepel sambal, wat tijm en rozemarijn toe.
  • Hak ook de vier resterende teentjes knoflook grof. Maak kleine sneetjes in de kip en druk daar de knoflook in. Meng voor de marinade de olijfolie met de resterende sambal en de spekkruiden. Wrijf de kip goed dik in met deze marinade. Stop het blikje bier onder in de kip.
  • Zet de kip op het blik rechtop in de BBQ. Zet de boven- en onderventilatie open. Strooi de rookchunks op het vuur. Laat de kip in circa 1 uur gaar worden en spray er af en toe appelsap over. Haal de kip met een handschoen van het blik. Snijd of knip de kip met een mes of vleesschaar in stukken en bestrooi met zout.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Het BBQ Street Basisboek

    • Gezellig samen buiten op vuur koken
    • Alle info die je nodig hebt en de lekkerste, meest toegankelijke recepten
    • Van de grillmasters van 24Kitchens bbq-programma BBQSTREET: Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het BBQ Street Basisboek

  • Gezellig samen buiten op vuur koken
  • Alle info die je nodig hebt en de lekkerste, meest toegankelijke recepten
  • Van de grillmasters van 24Kitchens bbq-programma BBQSTREET: Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem
18,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay