Het recept voor deze kip in klei komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen.
Over dit recept schrijft hij: “Met een wat avontuurlijke instelling maak je van een eenvoudige hele kip een bijzonder freestyle bbq-gerecht. Door de kip in bladeren en klei te verpakken heb je namelijk geen grill, bbq of smoker nodig. Handig dus als je nog eens door de bush gaat trekken en je geen volledige bbq-uitrusting bij je hebt. Geen uitgestrekte bush in je achtertuin? Hark dan die bloemen opzij, zet een hitteschild voor je schutting en fire away! Voor de smaken duiken we in het noord-afrikaanse keukenkastje en gaan we aan de slag met ras el hanout en za’atar, specerijenmengsels die door de populariteit van de midden-oosterse keuken hier prima verkrijgbaar zijn. De klei ligt niet in de supermarkt maar die vind je in elke hobbywinkel. Vertel daar ook vooral waar je hem voor gaat gebruiken – trust me: de blik die je dan van de winkelmedewerker krijgt is goud waard.”
Jord Althuizen
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Jord Althuizen
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: