Kalfsschenkel met barolo en salie

Kalfsschenkel met barolo en salie

Het recept voor deze langzaam gegaarde kalfsschenkel met barolo en salie komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Ruth Rogers schrijft erover: “Hoe langer dit gerecht in de oven staat, hoe lekkerder – in het River Cafe serveren we het vaak alleen maar met bruschetta.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij? >

Ingrediënten

  • 2 kalfsschenkels, à 1,5 kg, overtollig vet weggesneden
  • extra vergine olijfolie
  • een bosje verse salieblaadjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 fles barolo
  • 250 g gepelde tomaten uit blik, uitgelekt

Verder nodig

  • Oven- of vuurvaste braadpan

Bereidingswijze

  • Verhit de oven tot 200 °C.
  • Verhit een oven- of vuurvaste braadpan (die een deksel heeft) op hoog vuur. Bestrooi intussen de kalfsschenkels royaal met zeezout en zwarte peper. Doe voorzichtig 5 eetlepels extra vergine olijfolie en de schenkels in de pan en bak ze rondom bruin; draai de schenkels daartoe om de paar minuten om.
  • Voeg de salieblaadjes, laurierblaadjes en knoflook toe. Laat ze een paar minuten sissen en schenk de wijn erbij. Leg de schenkels nu met het bot omlaag in de pan. Voeg de tomaten toe, die je eerst een klein beetje hebt platgedrukt. Leg er een vel bakpapier over en leg het deksel erop. Zet de pan in de oven.
  • Draai de schenkels na 1 uur om en verlaag de oventemperatuur naar 150 °C.
  • Leg het deksel weer op de pan en zet hem nog 2 uur in de oven. Bedruip de schenkels een paar keer met het braadvocht om het vlees vochtig te houden. De kalfsschenkels zijn klaar als het vlees bijna van het bot valt. Serveer ze met het merg uit het bot en een beetje van het braadvocht.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



River Cafe 30

Ruth Rogers

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay