Het recept voor deze jagersschotel komt uit het kookboek Kook mee met MAX van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Kook mee met MAX

    Mounir Toub, Sandra Ysbrandy

    • Elke werkdag in no time iets lekkers op tafel
    • Van tv-koks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub
    • De recepten zijn makkelijk (maximaal 10 ingrediënten), snel (binnen 15-30 minuten klaar), gezond (altijd 250 gram groente per persoon) en gevarieerd (van Hollandse kost tot mediterrane ovenschotels)
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels
  • olijfolie (of boter)
  • ½ groene kool
  • peper
  • zout
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 ui
  • 150 g half-om-halfgehakt
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 2 tl mosterd
  • 30 g geraspte jonge kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.
  • Verhit een scheutje olijfolie (of klontje boter) in een pan. Snijd de groene kool in repen en bak deze circa 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en het kerriepoeder. Verdeel de groene kool over een oven schaal.
  • Verhit in dezelfde pan nog een scheutje olijfolie. Pel en snipper de ui en fruit hem circa 2 minuten. Voeg het half-om-halfgehakt toe en bak het circa 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt over de kool. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Voeg het klontje boter toe en stamp tot puree. Doe de melk en mosterd erbij en roer door.
  • Verdeel de puree over het gehakt, gevolgd door de geraspte jonge kaas, en bak het geheel circa 10 minuten in de oven.
  • Verdeel de jagersschotel over borden.

Tip

Bewaar mosterd na opening in de koelkast, want zo behoudt het zijn scherpe smaak.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Kook mee met MAX

    Mounir Toub, Sandra Ysbrandy

    • Elke werkdag in no time iets lekkers op tafel
    • Van tv-koks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub
    • De recepten zijn makkelijk (maximaal 10 ingrediënten), snel (binnen 15-30 minuten klaar), gezond (altijd 250 gram groente per persoon) en gevarieerd (van Hollandse kost tot mediterrane ovenschotels)
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Kook mee met MAX

Mounir Toub, Sandra Ysbrandy

  • Elke werkdag in no time iets lekkers op tafel
  • Van tv-koks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub
  • De recepten zijn makkelijk (maximaal 10 ingrediënten), snel (binnen 15-30 minuten klaar), gezond (altijd 250 gram groente per persoon) en gevarieerd (van Hollandse kost tot mediterrane ovenschotels)
15,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay