Indiase tosti’s met kaas en specerijen

Indiase tosti’s met kaas en specerijen

Het recept voor deze Indiase tosti’s met kaas en specerijen komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten.

Over dit recept schrijft ze: “Mijn vriendin Roopa Gulati had me er al over verteld. Deze toasties worden in Mumbai op straat verkocht. Ik was nogal sceptisch over kaas met specerijen, maar inmiddels bak ik deze tosti’s tegenwoordig vaak zelf. Op sommige avonden snak ik nu eenmaal naar Indiaas eten zonder me arm te willen kopen bij een afhaal. Ze zijn heerlijk voor een avond voor de tv, liefst met een koud biertje erbij.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Simpel

    Diana Henry

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • Voor de sandwich
  • 2 sneetjes witbrood
  • 50 g cheddar, lancashire of belegen kaas, geraspt of in heel dunne plakjes
  • 1 tomaat, in plakjes
  • ¼ klein rode ui, in heel dunne ringetjes
  • mespunt komijnpoeder
  • mespunt korianderpoeder
  • mespunt gemberpoeder
  • mespunt kaneel
  • boter
  • evt: ¼ el gewone olie
  • Voor de chutney
  • ½ groene chilipeper, zonder pitjes en fijngehakt
  • hand korianderblad
  • blaadjes van 8 takjes munt, gescheurd
  • 1 teen knoflook, fijngewreven
  • grof zeezout
  • ½ tl fijne kristalsuiker
  • sap van ½ citroen

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe alles voor de chutney (behalve het citroensap) in een vijzel en wrijf het fijn. Je kunt ook alles samen fijnhakken, maar de chutney wordt in een vijzel beter. Doe er het citroensap bij.
  • Bestrijk de twee sneetjes brood met chutney. Beleg de ene snee met kaas, tomaat en ui en strooi er de specerijen over. Leg de andere snee brood erop.
  • Neem zo mogelijk een tosti-ijzer en beboter de buitenkant van de sandwich zoals gewoonlijk, of smelt een klont boter met de olie in een koekenpan en bak de tosti op niet te hoog vuur een minuut of drie per kant; leg er iets zwaars op (ik zet een zwaar blik op een plat pannendeksel). Zorg dat de tosti niet verbrandt, en pas de hitte van het vuur zo nodig aan: de kaas moet wel smelten. Serveer de tosti meteen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Simpel

    Diana Henry

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Simpel

Diana Henry

24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld