Groene-groenterisotto

Groene-groenterisotto

Het recept voor deze groene-groenterisotto komt uit Het complete NewFysic Kookboek.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het complete NewFysic Kookboek

    NewFysic

    • Blijven genieten van lekker eten, en toch blijvend én natuurlijk afvallen
    • Van NewFysic, de snelst groeiende natuurlijk afvalcommunity van Nederland
    • Bomvol heerlijke recepten, informatie van NewFysic-coaches, ervaringsverhalen en handige informatie over voedingssupplementen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 60 g peultjes
  • 50 g aspergetips
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gepeld, fijngesnipperd
  • ½ prei, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, gepeld, geperst
  • 80 g volkoren risottorijst (verkrijgbaar bij de natuurwinkel of online)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 300 ml tuinkruidenbouillon
  • snuf versgemalen peper
  • snuf zout
  • 10 g verse platte peterselie, grof gehakt
  • 1 el Zwitserse strooikaas

Verder nodig

  • Vergiet
  • Risottopan

Bereidingswijze

  • Breng een pan water aan de kook. Maak de peultjes en asperges schoon en was de spinazie. Blancheer de asperges 1 minuut, voeg dan de peultjes toe en blancheer nog 3 minuten. Spoel ze direct in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een risottopan en fruit de ui en prei 3 minuten. Pers de knoflook en voeg toe, gevolgd door de risottorijst en bak een paar minuten mee, tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  • Voeg de wijn toe en laat al roerend verdampen. Roer dan een scheut bouillon door de rijst en laat die opnemen - roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe en wacht tot die is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn - dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten.
  • Schep de spinazie, asperges en peultjes door de risotto en warm nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor.
  • Verdeel de risotto over 2 diepe borden en bestrooi met de kaas.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Het complete NewFysic Kookboek

    NewFysic

    • Blijven genieten van lekker eten, en toch blijvend én natuurlijk afvallen
    • Van NewFysic, de snelst groeiende natuurlijk afvalcommunity van Nederland
    • Bomvol heerlijke recepten, informatie van NewFysic-coaches, ervaringsverhalen en handige informatie over voedingssupplementen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het complete NewFysic Kookboek

NewFysic

  • Blijven genieten van lekker eten, en toch blijvend én natuurlijk afvallen
  • Van NewFysic, de snelst groeiende natuurlijk afvalcommunity van Nederland
  • Bomvol heerlijke recepten, informatie van NewFysic-coaches, ervaringsverhalen en handige informatie over voedingssupplementen
27,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay