Gepaneerde vis met tomaatspiesjes en polenta

Gepaneerde vis met tomaatspiesjes en polenta

Dit recept voor gepaneerde vis met tomaatspiesjes en polenta komt uit het boek Eet goed van Johan Rockström en Gunhild Stordalen.

Over dit recept in het boek: “Tilapia is net als haring een van de betere vissen om te eten. Tilapia heeft wit, echt stevig vlees en is gemakkelijk te bereiden. Perfect om zowel vissticks als stoofpotjes van te maken.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eet goed

    • Duurzaam, gezond en lekker koken en daarmee bijdragen aan een betere wereld
    • Boordevol heerlijke gerechten, zoals courgettespaghetti met groene-koolpesto, een ovenschotel van kip met artisjokharten en gevulde pompoen met grapefruitvinaigrette
    • Tips voor het besparen van voedsel en boordevol informatie over voedselproductie en -consumptie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 60 g maismeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • ca. 8 tilapiafilets
  • 1 ei, losgeklopt
  • 130 g maisgries
  • 2 el neutrale koolzaadolie om te bakken
  • Tomaatspiesjes
  • 2 lente-uien
  • 24 kerstomaten, bij voorkeur in verschillende kleuren
  • 1 el neutrale koolzaadolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • satéprikkers
  • Polenta
  • 1,2 l water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 185 g maisgries
  • 90 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl zout

Bereidingswijze

  • Meng in een schaal het maismeel met het zout en de peper. Wentel de visfilets eerst door het meelmengsel, dan door het geklopte ei en ten slotte door het maisgries. Snijd de lente-uien in stukjes en rijg ze met de tomaten aan de prikkers. Bestrijk de spiesjes met olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Kook in een ruime pan het water met het bouillonblokje en de olie. Voeg al roerend het maisgries toe. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten sudderen. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout.
  • Gril de tomaatspiesjes 5-10 minuten rondom in een grillpan, tot ze gaan verkleuren en door en door warm zijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets 3-4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Serveer met de vers geklopte polenta en de gegrilde tomaatspiesjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eet goed

    • Duurzaam, gezond en lekker koken en daarmee bijdragen aan een betere wereld
    • Boordevol heerlijke gerechten, zoals courgettespaghetti met groene-koolpesto, een ovenschotel van kip met artisjokharten en gevulde pompoen met grapefruitvinaigrette
    • Tips voor het besparen van voedsel en boordevol informatie over voedselproductie en -consumptie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Eet goed

  • Duurzaam, gezond en lekker koken en daarmee bijdragen aan een betere wereld
  • Boordevol heerlijke gerechten, zoals courgettespaghetti met groene-koolpesto, een ovenschotel van kip met artisjokharten en gevulde pompoen met grapefruitvinaigrette
  • Tips voor het besparen van voedsel en boordevol informatie over voedselproductie en -consumptie
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay