Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver)

Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver)

Het recept voor deze fettuccine met tonijn, babycourgette, kersttomaatjes, pecorino en gestampte amandelen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Dit recept heb ik bedacht na een dag in de keuken bij Maria, de enige vissersvrouw op het eiland Procida vlak bij Napels. Ik vind het fantastisch hoe zij pecorino gebruikt – de regel ‘kaas en vis gaan niet samen’ geldt voor haar niet – en de amandelen geven dit gerecht textuur, maar ook een bijzondere, romige smaak. Om deze zomerhit te laten zingen als Pavarotti moet je wel verse babycourgettes gebruiken.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 50 g hele amandelen
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • olijfolie
  • 300 g fettuccine of linguine
  • 4 babycourgettes, met bloem
  • 300 g geelvintonijn
  • 1 blik van 400 g kerstomaatjes van goede kwaliteit
  • 1 citroen
  • 30 g pecorino
  • extra vergine olijfolie

Bereidingswijze fettuccine met tonijn

  • Rooster de amandelen in een grote droge koekenpan op matig vuur, kieper ze in een vijzel en laat de pan op het vuur staan. Pel de ui en knoflook, hak ze fijn met de ansjovisfilets, doe ze met 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak ze 4 minuten onder regelmatig roeren.
  • Kook intussen de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in ½ cm dikke plakjes, houd de bloemen apart, snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en roer ze door het mengsel in de koekenpan. Knijp de tomaatjes met schone handen boven de pan fijn, pers de citroen erboven uit en blijf regelmatig roeren. Rasp de pecorino en stamp de amandelen fijn.
  • Schep met een keukentang de pasta met wat aanhangend water in de koekenpan. Hussel de boel door elkaar en zet het vuur uit. Scheur de courgettebloemen in stukjes, voeg ze toe en hussel de pecorino en bijna alle gestampte amandelen erdoor. Proef of de pasta voldoende op smaak is, voeg zo nodig wat kookwater toe en maak de porties af met de overgebleven amandelen en een paar drupjes extra vergine olijfolie.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken