Dit recept voor een falafelwafel met rode-bietensalade komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft!

Over dit recept schrijft Mounir: ‘Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Snel Arabisch

    Mounir Toub

    • Ook op de drukste dagen van de week genieten van al het lekkers uit de Arabische keuken
    • Recepten voor snelle versies van Arabische favorieten
    • Max 30 minuten, max smaak
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • FALAFELWAFEL
  • 1 el olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 400 g gekookte kikkererwten
  • ½ bos bladpeterselie, gewassen en gedroogd
  • ¼ bos verse koriander, gewassen en gedroogd
  • 1 rode ui, in parten
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • RODE-BIETENSALADE
  • 500 g gekookte rode bieten, in blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ½ bos bladpeterselie, gewassen, gedroogd en gesneden
  • 25 ml natuurazijn
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Verder nodig

  • wafelijzer
  • keukenmixer

Bereidingswijze

  • Doe de kikkererwten zonder vocht (bewaar het vocht eventueel voor een ander gerecht) met alle overige ingrediënten voor de wafels in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn.
  • Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Bewaar ze na het bakken in een schone droge theedoek zodat ze iets zachter worden.
  • Meng de biet met de ui, peterselie, azijn en extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een falafelwafel op een bord en schep er een beetje van de rode-bietensalade op. Dek af met een falafelwafel en geniet ervan!

Tip

Vet het wafelijzer goed in met bakspray of een beetje olie, anders blijven de wafels plakken.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Snel Arabisch

    Mounir Toub

    • Ook op de drukste dagen van de week genieten van al het lekkers uit de Arabische keuken
    • Recepten voor snelle versies van Arabische favorieten
    • Max 30 minuten, max smaak
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Chef Toub: Snel Arabisch

Mounir Toub

  • Ook op de drukste dagen van de week genieten van al het lekkers uit de Arabische keuken
  • Recepten voor snelle versies van Arabische favorieten
  • Max 30 minuten, max smaak
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay