Eendenbout uit de oven

Eendenbout uit de oven

Het recept voor deze knapperige eendenbout uit de oven komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen. Haar boek bevat de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn, maar ook guilty pleasures!

Over dit recept schrijft Miljuschka: “Dit is mijn ode aan knapperig. Zonder knapperig geen spannend mondgevoel en dus geen leven. Deze eendenbouten zijn knapperig to the max. Eend heeft veel vet van zichzelf en dat druipt er in deze 2 uur langzaam uit. Hierdoor krijg je een soort chipsachtig velletje. Het vet sijpelt over de aardappels, waardoor deze ook crispy worden. Wil je het nou allemaal een tandje minder? Kort de baktijd dan in met een uur.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Lekker Miljuschka

    Miljuschka Witzenhausen

    • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
    • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
    • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)

Ingrediënten Eendenbout uit de oven met aardappels

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild
  • 4 grote eendenbouten
  • zout
  • peper
  • 10 takjes tijm, de blaadjes gerist
  • 4 perziken, gewassen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de aardappels in kwarten. Wrijf de eendenbouten in met zout, peper en tijm. Leg de aardappels in een braadslede en leg de eendenbouten erbovenop. Zet in de oven en braad 2 uur.
  • Voeg de in partjes gesneden perziken na 1 uur en 45 minuten toe aan de braadslede.

Tip

Je kunt ook ieder ander steenfruit gebruiken. Wees creatief!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Lekker Miljuschka

    Miljuschka Witzenhausen

    • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
    • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
    • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Lekker Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen

  • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
  • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
  • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld