• 4
  • voorbereiding 10 minuten, bereiding 1,5 uur
  • Jord Althuizen
  • Hoofdgerecht
  • BBQ

Dit recept voor chili cheese dogs komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen.

Hij schrijft erover: “Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het strand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island Boardwalk. Deze associatie is vooral te danken aan Nathan’s Hot Dogs, die al sinds 1916 vanaf deze locatie hotdogs verkoopt en inmiddels geroemd is voor zijn chili loaded variant. Deze Smokey versie is duidelijk wat rokeriger dan zijn Yankee cousin maar doet het qua pit net zo goed. Wil je de kids mee laten genieten? Laat dan het chilipoeder zeker achterwege. Oh, en het bier natuurlijk.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

    Jord Althuizen

    • A full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time
    • Ga mee op BBQ-avontuur naar de States: van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland
    • Big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 4 grote, dikke hotdogs
  • 4 hotdogbuns
  • 100 g cheddar, geraspt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 el green jalapeñorelish (Santa Maria)
  • 2 el korianderblaadjes, fijngehakt
  • CHILI
  • 500 g rundergehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 2 tl uiengranulaat
  • 2 tl knoflookgranulaat
  • 1 el chilipoeder
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 3 el tomatenpasta
  • 3 el BBQ-saus
  • 50 ml bier + extra

Verder nodig

  • BBQ met deksel voor indirect grillen
  • skillet (gietijzeren pan) of vuurvaste schaal
  • handje geweekte rookhoutsnippers

Bereidingswijze

  • Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
  • Voeg in een skillet of vuurvaste schaal alle ingrediënten voor de chili samen en roer goed door.
  • Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en zet de chili in de smoker. Rook de chili onder frequent roeren in circa 1,5 uur gaar. Voeg een scheutje bier toe als de chili tijdens het roken teveel indroogt.
  • Leg na 1 uur en een kwartier de hotdogs in de smoker, voeg nog wat extra rookhoutsnippers toe aan de kolen en breng de hotdogs op temperatuur.
  • Beleg een opengesneden hotdogbun met de gerookte hotdog. Lepel hier de gerookte chili overheen en bestrooi royaal met geraspte cheddar. Zet even terug in de smoker tot de kaas is gesmolten.
  • Haal de Chili Cheese Dogs uit de BBQ en garneer met de fijngehakte rode ui, green jalapeñorelish en korianderblaadjes. Open wide…
  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

    Jord Althuizen

    • A full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time
    • Ga mee op BBQ-avontuur naar de States: van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland
    • Big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen

  • A full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time
  • Ga mee op BBQ-avontuur naar de States: van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland
  • Big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay