Het recept voor deze champignon hotdogs komt uit het kookboek Snel klaar uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Snel klaar

    Émilie Franzo

    • De groentekeuken-serie: de lekkerste en makkelijkste groenterecepten om de 250 gram groente per dag eenvoudig te halen
    • In dit deel: een complete maaltijd binnen 30 minuten
    • Recepten voor bijvoorbeeld tortilla’s met groenten, bloemkoolpizza, polentarisotto met paddenstoelen, carbonara van zoete aardappel en pad thai
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten Champignon-hotdogs

  • GROENTE EN FRUIT
  • ½ rode paprika
  • 1 lente-uitjes
  • 2 rode uien
  • 8 grote kastanjechampignons
  • een paar blaadjes bladpeterselie
  • VOORRAADKAST
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml ahornsiroop + 1 el extra
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl ciderazijn
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 4 hotdogbroodjes
  • zout
  • peper
  • mosterd

Bereidingswijze

  • Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lente-uitjes. Zet beide apart.
  • Pel en snipper de rode uien. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui daarin 2 minuten. Voeg 100 ml ahornsiroop toe en laat de ui daarin 6 tot 8 minuten karamelliseren.
  • Maak intussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken. Meng in een kom de sojasaus, 1 eetlepel ahornsiroop, 2 eetlepels olijfolie, de ciderazijn en het gerookte-paprikapoeder. Hussel de champignons door dit sausje en bak ze dan 8 minuten in een koekenpan op matig-hoog vuur. Keer de champignons na 4 minuten om en schep de rest van het sausje erover.
  • Leg de hotdogbroodjes 2 minuten onder de grill en verdeel er dan de gekaramelliseerde ui en de champignons en wat rode paprika en lente-uitjes over. Maak het af met wat zout en peper, wat mosterd en de grof gehakte bladpeterselie.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Snel klaar

    Émilie Franzo

    • De groentekeuken-serie: de lekkerste en makkelijkste groenterecepten om de 250 gram groente per dag eenvoudig te halen
    • In dit deel: een complete maaltijd binnen 30 minuten
    • Recepten voor bijvoorbeeld tortilla’s met groenten, bloemkoolpizza, polentarisotto met paddenstoelen, carbonara van zoete aardappel en pad thai
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Snel klaar

Émilie Franzo

  • De groentekeuken-serie: de lekkerste en makkelijkste groenterecepten om de 250 gram groente per dag eenvoudig te halen
  • In dit deel: een complete maaltijd binnen 30 minuten
  • Recepten voor bijvoorbeeld tortilla’s met groenten, bloemkoolpizza, polentarisotto met paddenstoelen, carbonara van zoete aardappel en pad thai
9,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay