• 2
  • 30 minuten (elektrische kookplaat)
  • Jean-Francois Mallet
  • Hoofdgerecht

Het recept voor deze boeuf bourguignon uit de koekenpan komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 2 rundertartaren (of 200 g rundergehakt)
  • 4 champignons
  • 4 glazen rode wijn
  • 1/4 bouillonblokje
  • 100 g spekjes
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Doe de champignons (in vieren) met de spekjes, wijn, het bouillonblokje en 2 glazen water in een koekenpan. Breng het geheel aan de kook en laat 15 min. sudderen.
  • Voeg het rundvlees (in 8 balletjes) toe.
  • Laat alles nog 15 min. sudderen; overgiet het vlees regelmatig met de saus.
  • Voeg zout en peper toe en eet er pasta bij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Makkelijke gerechten met maximaal 5 ingrediënten, voor maar 2 euro per persoon
  • Te maken op een simpele pit of in de magnetron
  • Lekker en leerzaam tegelijk: verplichte kost voor alle studenten die nog wel wat hulp in de keuken kunnen gebruiken