Het recept voor deze boerenkool komt uit het boek Hollandse happen van Blond Amsterdam, de shop van Femque van Geffen en Janneke Dröge met cadeau-artikelen waar je blij van wordt.
Over dit recept in het boek: “Boerenkool is een echte wintergroente, verkrijgbaar van ongeveer september tot half maart. Boerenkool en ook spruitjes werden vroeger alleen maar lekker gevonden wanneer ‘eerst de vorst erover was gegaan’. Dat wil zeggen: deze groenten werden pas na de eerste nachtvorst gegeten. Door de lage temperatuur werd veel ongedierte op de plant gedood; ook vond er een kleine smaakverandering plaats.”
Blond Amsterdam
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Vorm de ballen met natte handen. Alle koolsoorten, behalve bloemkool en zuurkool, worden door te lang koken zwaar verteerbaar. Nog een nadeel van te lang koken: de koollucht is niet te harden!
Blond Amsterdam
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: